knjizara.com
Slatke priče

Slađana Jelić (autor)

Slatke priče
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Kako podmiriti potrebu za hranom da bismo živeli i žudnju za ishranom u kojoj bismo uživali?
Tajne hedonističke gladi.
Kako to da obilni obroci samo pojačavaju žudnju za jelom umesto da utaže glad? Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, šta su to hormoni sreće? Knjiga koja otkriva psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, učeći nas kako da postignemo i sitost i zdravlje i zadovoljstvo.
Ovo je pre svega edukativna knjiga, čiji je osnovni cilj da unapredi kulturu ishrane, kao i da upotpuni naš odnos prema umetnosti življenja uopšte. Naučna utemeljenost

njena je najvažnija odlika, a ono što je čini slatkom jeste neobičan način na koji su interpretirana savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisane preciznim jezikom vrsnog psihologa i duhovitim stilom raspričanog pripovedača, Slatke priče pružaju nam mnogo toga o uživanju u hrani, prejedanju, magiji slatkiša, neutaživoj gladi.
Izbegnuto je prepričavanje floskula o šećeru kao zlu našeg doba, a izbegnut je i pogrešan ulaz u lavirint pitanja o tome zašto ne uspevamo da odolimo slatkišima. Pri tome, ova knjiga pruža prave odgovore upravo na ova „nerešiva“ pitanja. Pristupa im iz više perspektiva, otvara jedan obuhvatniji i samim tim realisitičniji pogled na fenomen ishrane i otkriva mnoge nepoznate istine o našem odnosu prema hrani. Istine koje će nam pomoći da promenimo odnos prema hrani promenom odnosa prema zdravlju i životu uopšte – kako bismo izašli iz začaranog kruga vezanosti za hranu i užitku koja nam pruža kao instant rešenju za sva naša nezadovoljstva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poslastice
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Laguna; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 324 str.; 978-86-521-3081-8;