knjizara.com
Sestre Šanel

Džudit Litl (autor)

Sestre Šanel
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Za njih ništa osim veličanstvenog nije bilo dovoljno.
Roman o opstanku, ljubavi, gubitku, trijumfu – i sestrama koje su zauvek promenile modni svet.
Antoaneta i Gabrijela Koko Šanel znaju da su predodređene za nešto bolje. Pošto ih je pre više godina porodica napustila, odrastaju u samostanskom sirotištu, gde ih časne sestare pripremaju za jednostavan život supruga zanatlija ili bakalina. Ipak, one ne odustaju od svojih velikih snova o budućnosti, a u životu ih održavaju romantični romani i novinski isečci koje čuvaju sakrivene ispod podnih dasaka.
Samostanski zi

dovi ih ne mogu štititi večno i kad najzad postanu punoletne, sestre Šanel polaze sa čvrstom odlučnošću da se dokažu u društvu koje ih je oduvek potcenjivalo. Njihov put ih iz siromaštva uzdiže do elegantnih kafea u Mulenu, blistavih koncertnih dvorana u Višiju – i do malog salona šešira u Kambonovoj ulici u Parizu, gde posao uzima maha i širi se na glamurozna francuska odmarališta.
Ali kad izbije Prvi svetski rat, njihovi životi se nepovratno menjaju i sestre moraju skupiti hrabrost da stvore sopstveno mesto u svetu čak i kad su razdvojene.

„Ova zadivljujuća priča o dve neukrotive žene konačno nam skreće pažnju na manje poznatu Antoanetu i njenu ključnu ulogu u uspehu slavne Koko. Knjiga koju će pogotovo zaljubljenici u modu umeti da cene.“
– Publishers Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 384 str.; 978-86-521-4150-0;