knjizara.com
Senke jednoroga

Rakel Martinez (autor)

Senke jednoroga
rasprodato

Inspirisana Rilkeovim stihovima i nadljudskom snagom kojom čovek uspeva da se uspravi nakon životnih lomova, Rakel Martinez stvorila je čudesni svet u kojem nežnost i nada iskrsavaju na najneobičnijim mestima i gde sudbine običnih ljudi lako postaju poprište iznenadnih i nedokučivih preokreta.

Klaudija, novinarka odrasla u Argentini, odlazi u Španiju sa namerom da započne sasvim novi život: nastanjuje se u Madridu i počinje da radi u noćnom baru „Jednorog”. Tu upoznaje Edgara, Meksikanca iz višeg društvenog sloja, koji takođe beži od svoje burne prošlosti.

Lokal s neobič

nom pričom i još neobičnijim posetiocima postaće čvorište koje povezuje prošlost i sadašnjost, mit i stvarnost, dva kontinenta i veoma različite sudbine. Daleko od rodnog tla i bliskih ljudi, među šarenim bocama alkohola, glavni junaci ovog romana, rastrzani između onoga što žele da budu i onoga što zaista jesu, evociraće uspomene na živote koje su napustili, ljude i gradove koje su voleli i stihove koji su ih nadahnjivali. Susret sa jednorogom predstavlja priliku – ne manje veličanstvenu koliko i neočekivanu – da pronađu sami sebe.

Ovo interesantno delo je poziv da se suočimo sa sobom i vinemo u let ne odvajajući stopala od tla.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 316 str.; 978-86-6457-004-6;