knjizara.com
Sara i zaboravljeni trg

Zoran Penevski (autor)

Sara i zaboravljeni trg
424 din
Stara cena: 499 din
U korpu

Roman o detinjstvu i zaboravu.
Male stvari treba da budu slatke kako bi se lakše podnela gorčina onih velikih.
Sara i zaboravljeni trg opčinjavajuća je i izvanredno ilustrovana priča o devojčici Sari koja traga za svojom bakom u čudesnim svetovima zaboravljenog trga. Sarin svet čuda sazdan je od nestvarnih prostora i nastanjen grotesknim likovima koji joj, manje ili više, pomažu u potrazi: ptica koja je umislila da je mačka, kustos muzeja pisaćih mašina, kralj belih senki, majstor radionice za popravku detinjstva... Krajnje neob

ični susreti stvarnog i sanjanog, uz iščašeni humor i mnogoznačne jezičke igre, pretvaraju Sarin svet u odraz slutnji, nepouzdanih znanja, zaboravljenog i potisnutog. Ogrnuta teškim plaštom prošlosti otisnula se u potragu za bakom ne znajući da traga za nečim dubokim i suštinskim što će odrediti njeno detinjstvo. Tragovi se množe, ali množe se i pitanja, sve do susreta sa samom kraljicom – u izvanredno motivisanom i neočekivanom razrešenju na izrazito uzbudljivim i emocijama ispunjenim poslednjim stranicama knjige.

Originalno i svakim crtežom i rečju uspelo delo koje krči svoj put ka čitaocu uspostavljajući se kao nesvakidašnji filozofski i psihološki roman za decu namenjen svim ljubiteljima književnosti uopšte.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Laguna; 7. izdanje, 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 148 str.; 978-86-521-2059-8;