knjizara.com
Samo jedan dan

Forman Gejl (autor)

Samo jedan dan
792 din
Stara cena: 880 din
U korpu

U prethodnom romanu Forman nas je uvela u dirljivu, nježnu i romantičnu priču o porodici, ljubavi i prijateljstvu. Suočavajući se sa posljedicama saobraćajne nesreće koju je doživjela mlada violončelistkinja Mija, upoznali smo se ne samo sa njenim likom, već i sa njenim odnosom sa porodicom, prijateljima i dečkom Adamom. Ova moćna priča o ljubavi nastavlja se u Njujorku, tri godine poslije događaja iz romana "Ako ostanem". Dosta toga se promijenilo, Mija i Adam više nijesu zajedno, čak nisu ni u kontaktu. Ovog puta uloga

naratora pripala je Adamu, sada svjetski poznatom muzičaru koji je na vrhuncu je karijere, živi u Los Anđelesu, ima novu djevojku - popularnu glumicu. Ali, osjeća se prazno, bez života. Tablete za smirenje pomažu mu da se suoči sa činjenicom da ga je Mija isključila iz njenog života. Mija je sada poznata violončelistkinja i njen koncert u Njujorku biće mjesto susreta sa Adamom poslije više od tri godine. Nakon koncerta, uslijediće obilazak Njujorka na Mijin način, obilazak koji će ih natjerati da prestanu da se pretvaraju i da se otvore jedno drugom. Nastavak će vam otkriti zašto Adamov svaki dan počinje rečenicom "To je samo jedan dan, samo dvadeset i četiri sata koja treba da preživiš", kao i kakav je Mijin život bez Adama - kratak je sadržaj ovog romana.
Autorka romana Gejl Forman navodi da je nastavak "Kuda je otišla" napisala jer njeni junaci nisu bili srećni na kraju knjige "Ako ostanem". Međutim, iako životi glavnih junaka Mije i Adama bude znatiželju i želju čitalaca za još jednim romanom, autorka navodi da se sa njima mogu dalje družiti u svojoj mašti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kosmos; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 293 str.; 978-86-6369-216-9;