knjizara.com
Samo je Morava večna

Radoš Bajić (autor)

Samo je Morava večna
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Producent i pisac priča o životu malih, običnih i često zaboravljenih ljudi, uvideo je da nam niko odavno nije pisao ni jednog jedinog retka, pa se uz sve svoje poslove prihvatio i pisanja pisama bez koverata. Jer ne zna sve adrese na kojima stanujemo...
Dušan Kovačević

U brojnim tekstovima Bajić piše o nemoralu u politici, kao da čovek ima poseban moral za politiku, a poseban za običan život. Zar nije to isto? Nemoguće je biti nemoralan u politici i javnom životu, a moralan u privatnom životu.
Dr Momčilo Pavlović

Nije se zaustavio na seoskim temama, mada je očigledno da veoma poštuje srpsku tradiciju. Bavio se i drugim

segmentima naše stvarnosti, onako kako se bavio, sviđalo se to nekome ili ne, a da tako nije bilo – ne bi to bio Radoš Bajić.
Branislav Radivojša

Čini se da je Radoš Bajić jedan od retkih koji vidi koliko je važna spona koja povezuje seljaka i akademika i koliko od te spone zavisi sudbina Srbije.
Miroslav Aleksić

Ako je Bajićeva umetnost setno šaljiva lirika opstanka na Moravama, njegove su kolumne, iskazom i činom, moral trajanja i održanja na neizmenjenom staništu i stanovištu.
Saša Milenić

Onoliko koliko ga gledaju kao autora i protagonistu TV serija i filmova, toliko ga i čitaju u ovim štampanim medijima. Iz jednog jednostavnog razloga – zato što mu veruju.
Dr Predrag Marković

Međutim, otac nikada nije izdao ni samog sebe, ni nas. Spreman da prima udarce sa svih strana, oduvek bez straha, čvrsto stoji na temeljima sopstvenih ubeđenja i javno iznosi sopstveno mišljenje.
Jelena Bajić Jočić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Šumadija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2019; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 665 str.; 978-86-519-2337-4;