knjizara.com
S vremena na vrijeme

Muharem Bazdulj (autor)

S vremena na vrijeme
792 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Između država bivše Jugoslavije, unutar regiona, neomeđen granicama razmišlja i piše Muharem Bazdulj svoje kolumne o endemskoj sličnosti i veštačkim razlikama među bivšim republikama. Svi imaju objašnjenje, ali niko rešenje za sunovrat ekonomije, politike, pravosuđa. Gledajući iskosa Bazdulj otkriva šta se zapravo krije između krajnosti koju su kreirale kulturne i političke elite.
„Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi (pod naslovom Sarajevo kao uvrijeđena mlada) fokusira se primarno na teme i probleme savremenog Sarajeva i Bosne i Hercegovine: od sudbine Fikreta Abdića do današnjih političkih rebusa. U drugom (pod naslovom

Bauk Jugoslavije) nalaze se tekstovi koji se bave jedinstvom jugoslovenskog istorijskog prostora u vremenu nakon što se raspao zajednički državni okvir. Naposljetku, treći dio (pod naslovom Hronika najavljene praznine) tematizuje aktuelni politički trenutak u Srbiji. Na samom kraju, kao svojevrstan bonus, je odjeljak Umjesto epiloga sa dosad neobjavljenim kolumnističkim tekstom koji se, dakle, premijerno publikuje u ovoj knjizi.“(Muharem Bazdulj)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Balkan
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 455 str.; 978-86-519-2114-1;