knjizara.com
S one strane zavisnosti
Vodič za porodice

Džefri Fut, Keri Vilkensen, Nikol Kosanki (autor)

S one strane zavisnosti
2150 din
Stara cena: 2530 din
U korpu

Oslonjeni na četrdeset godina istraživanja i decenije kliničkog iskustva, najinovativniji lideri u progresivnom lečenju zavisnosti u SAD-u nude revolucionarni, naučno zasnovani vodič za pomoć u prevazilaženju problema zavisnosti i kompulzivnog ponašanja. U ovoj knjizi sabrani su najbolji praktični saveti koje nauka trenutno može da ponudi.
Zaodenuta toplinom i optimizmom, knjiga S one strane zavisnosti biće dragocena pomoć svima koji žele da se promene, ali i podsticaj onima koji nisu osvestili da im je pomoć potrebna. Inovativan i d

elotvoran sistem lečenja predočen u ovoj studiji, više ne podrazumeva samo rad sa pojedincem sa problemom upotrebe supstanci, već i sa njegovim okruženjem – porodicom i prijateljima.
Čitalac će se upoznati sa CRAFT (Community Reinforcement Approach) metodom, posebno osmišeljnim da ohrabri i osposobi članove porodice da preuzmu kontrolu nad svojim životima i da, koristeći afirmativne i nekonfrontirajuc´e tehnike (kognitivno-bihejvioralne i motivacione pristupe) promene odnos prema korisniku supstance i tako stimulišu njegov oporavak. Ovaj metod ne upućuje članove porodice samo na iznalaženje efikasnih načina da svoju voljenu osobu dovedu na lečenje, vec´ im pomaže i da se sami osec´aju bolje – posebno je vidljivo smanjenje depresije, besa, anksioznosti i medicinskih problema. Klinička ispitivanja su pokazala da će od primene CRAFT metoda članovi porodice imati emotivnu korist, čak i ako njihova voljena osoba ne pristupi lečenju.
Ova knjiga će imati ogroman uticaj na sve koji se bave problemima sa zavisnošću, počevši od terapeuta i naučnika, preko direktora, zakonodavaca i porodica.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bolesti zavisnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Clio; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 400 str.; 9788671026741;