knjizara.com
Ruski krst

Zoran Šaponjić (autor)

 Ruski krst
1440 din
Stara cena: 1600 din
U korpu

Putovanje Zorana Šaponjića kroz predele prostrane i nikad dokučive Rusije je putešestvije jednog veoma darovitog novinara. Ali, ovo nisu novinarske reportaže, nego autentični putopisi, nadahnuti, zreli, sa talasima literarnih opservacija i zapisa. Nisu razglednice iz Rusije, nego koloritne freske njenih gradova i predela, ljudi i zbivanja.
Svuda gde stiže, a to su brojna mesta, hiljadama kilometara udaljena jedna od drugih, Šaponjić i perom i srcem otvara njihova vrata i uvodi nas u jedan delimično naslućivan svet, ali nikada dovoljno spoznat, upoznat, raskriljen. On to čini

sa opipljivim činjenicama, ali i toplinom srca, zatrčanog zanosa, zbunjene ljubavi, istraživačke strasti.
Kao što je u pogovoru ovoj knjizi rekao slavni režiser Emir Kusturica, Šaponjićevi putopisi su ranjivi kao što je i njegova priroda, riječi birane svaki put, kao što Andrić napisa „težinom vlastitog tijela”:
- Drago mi je što pišem ove redove koje prilažem uz štampanje njegove knjige putopisa iz Rusije gdje se spomenuti talenat i jezik prepliću u ritmu putovanja i otkrivanja ruskog karaktera skrivenog u duhovnom pejsažu naše bratske zemlje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rusija
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Vukotić media; 2019; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 240 str.; 978-86-89613-98-8;