knjizara.com
Rovinjska vrata u vreme puževa i sunovrata

Ivana-Vonka Prokić (autor)

Rovinjska vrata u vreme puževa i sunovrata
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Kad te detinjstvo odvede u svoj grad.
Sedamdesetih godina XX veka, u vreme kad je Velika Jugoslavija bila najveća, ili se bar u to verovalo, jedna devojčica je u svoje srce ucrtavala najznačajnije slike svog života. Svako leto koje je provodila u Rovinju skidalo je sloj po sloj njenog sveta, u kojem je mama bila najsigurnije utočište, a deda ravnopravan drug i saputnik. U njen život ulaze i druga deca, sudara se s pravom jačeg, otkriva i seksualnost, grižu savesti zbog tajni nepoverenih majci, kao i duboku tugu zbog roditeljskih odnosa, nad kojima strepi osećajući da tu nešto nije kako treba. A kad se uk

aže istina, u sasvim neočekivanom i živopisnom obliku, prizvaće i ostale tajne da se otkriju i tako slože mozaik jednog sazrevanja i preobražaja – koji se neće odnositi samo na devojčicu.
Duhovitost, suptilnost i uzbudljiva naracija, udruženi sa melodičnim jezikom koji budi nostalgiju i promišljanjem koje joj ne dopušta da se razmahne, otvaraju Rovinjska vrata svakome ko je dovoljno odrastao da dopusti svom detinjstvu da ga povede svojim stazama.
A ovako je to bilo jednom u jednom Rovinju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 337 str.; 978-86-521-3298-0;