knjizara.com
Relja - Avanture Titovog špijuna

Dragiša Ivelja (autor)

Relja - Avanture Titovog špijuna
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Knjiga pred vama je skup najrazličitijih špijunskih zadataka neustrašivog Titovog obaveštajca koga su strane obaveštajne službe beležile pod kodnim imenom Relja R 7.3: saradnja sa Mosadom, otmica svetski poznate manekenke, pregovori o atomskoj bombi, šverc dijamanata u Parizu, bliski kontakt i saradnja sa italijanskom mafijom, detaljno opisan proces objavljivanja Titove smrti (i reperkusija u obaveštajnim službama bivših država SFRJ), posledice bombardovanja kineske ambasade u Beogradu 1999. godine, spasavanje ćerke meksičkog bogataša Peresa Hoperta u Rimu i još mnogo toga...
Svakodnevna

borba na život i smrt u sudbonosnim misijama i zadacima često ukida privatni život ili ga pak prepliće sa obaveštajnim, a Relja je oduvek voleo izazove i blizinu opasnosti. Ređaju se ekstravagantne epizode gde se naš obaveštajac prepušta čarima hedonizma – skupoceni šampanjac, noći u društvu lepotica, odsedanje u ekskluzivnim hotelima, luksuzni automobili, skupocena odela, kontakti sa slavnim ličnostima.
Relja – Avanture Titovog špijuna u potpunosti je autentična životna ispovest jednog od najuspešnijih jugoslovenskih tajnih agenata.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tito
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 324 str.; 978-86-521-3225-6;