knjizara.com
Rečnik urbane svakodnevice

Simo C. Ćirković (autor)

Rečnik urbane svakodnevice
rasprodato

U REČNIKU URBANE SVAKODNEVICE mogu se pronaći tragovi različitih kultura i vremena u slojevima značenja pojedinih reči koje odslikavaju dinamiku gradskog govora. Lepo i maštovito napisan, živahan i raspričan, zajedljiv i domišljat, REČNIK – u vreme sveopšteg mešanja govornih žanrova, rastvaranja leksikografske i književne paradigme – može biti duhovit vodič kroz različite jezičke lavirinte sveta omeđenog čovekovim doživljajem grada.
Milo Lompar

REČNIK URBANE SVAKODNEVICE Sime C. Ćirkovića više je od urbanog vokabulara, više je od istraživanja rutinskih obrazaca gradske egzistencije i njihovog označavanja. Zahvaljujući urbanološkoj mašti

, sociološkoj imaginaciji i kreativnom dešifrovanju složene gradske svakodnevice, autor uspeva da stigne do strukturalnih odrednica i urbanog i antiurbanog postojanja. U njegovom pregnantnom ostvarenju prepoznaje se mnoštvom tvoraških i rušilačkih energija, stiže se do pojmova gradoljublja i gradomraze. Kao leksikograf i tumač fenomenologije urbaniteta, Ćirković je sačinio delo neophodno svakoj kulturi koja drži do svog identiteta i svog samoodređenja.
Ratko Božović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Žargoni , Srpski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Enciklopedije, leksikoni

Izdavač: HERAedu; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 340 str.; 978-86-7956-099-5;