knjizara.com
Recept za savršenu suprugu

Karma Braun (autor)

Recept za savršenu suprugu
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

„Uzbudljiv roman o dve snažne, nezavisne žene koje se bore za svoje mesto u muškom svetu.“
– Associated Press

Alis Hejl je odlučila da napusti karijeru publiciste u izdavaštvu i posveti se pisanju. Pristala je da se iz odličanog stana na Menhetnu preseli se s mužem u predgrađe Njujorka. Uredno pokošeni travnjaci, nizovi istih kuća u istim ulicama. Dobro došli u Grinvil, Nejt i Alis Hejl, ovo je mesto gde mladi, urbani zaposleni ljudi dolaze da umru. A onda je u podrumu pronašla svesku Neli Merdok, prethodne vlasnice kuće, u kojoj je tipična američka domaćica pedesetih godina prošlog veka zapisivala recepte, ali i sve što joj je bilo na umu i duši.

Ma kako mistično

zvučali pečena aljaska ili kuvani keks, ovi recepti nisu ni približno tajnoviti koliko je Nelin život. Istražujući sudbinu jedne „savršene američke supruge“ s polovine prošlog veka, Alis shvata da je i sama nezadovoljna odnosom sa mužem, te da pod pritiskom okoline i patrijarhalnih konvencija gubi kontrolu nad sudbinom. I odlučuje da to promeni.

„Briljantna analiza složenih ženskih likova. Roman brzog tempa, promišljen, pametan ali i iznenađujuće mračan.“
– Booklist

„Neli ima mnogo više da nauči Alis o tome kako da bude supruga i žena nego kako se peče pita. Najvažnije od svega, ovaj roman govori o tome kako da sve ono što mislite da može da vas zarobi – kuvanje, briga o kući, rađanje dece – prigrlite, zavolite i po potrebi iskoristite kao svoje oružje.“
– New York Times Book Review

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Čiklit , Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 312 str.; 978-86-521-4393-1;