knjizara.com
Razumeti umetnost
istorija, jezici, epohe, stilovi

Marija Karla Prete (autor)

Razumeti umetnost
4400 din
U korpu

Ova knjiga će vam pomoći da razumete jezik, izražajna sredstva i simbole umetnosti. Istovremeno, ona je i univerzalna istorija umetničkog izraza, od pećine Altamira do renesanse, impresionista i novih tendencija savremenih umetnika. Više od 1000 slika u boji na zanimljivom putovanju otkriće vam sve tajne slikarstva, skulpture, arhitekture, crtanih filmova i fotografije.
Likovna umetnost, kao i književnost, muzika ili igra, koristi šifrovani jezik. Ova knjiga otkriva tajne šifre umetničkog izražavanja i uči nas kako da razumemo i tumačimo jezik slika. Preko mnoštva

ilustracija u prvom delu knjige upoznaćemo se s raznim fazama izrade umetničkog dela i tehnikama koje umetnici koriste: od proučavanja formi do predstavljanja prostora, od simetrije do linija ljudske figure, od svetla do strukture i uloge boja itd.
U drugom delu, hronološkim redom, od antičkih do srednjovekovnih vremena, od renesanse do savremenog doba, predstavljena su najvažnija dela u istoriji umetnosti.
Ova knjiga je neophodno sredstvo i dragocen vodič kroz svet dela i umetnika koji su ostavili najdublji trag u istoriji umetnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Simboli
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Službeni glasnik; 2017; Broširani povez; latinica; 27 cm; 282 str.; 978-86-519-1981-0;