knjizara.com
Razaranje i otpor

Miša Đurković (autor)

Razaranje i otpor
1320 din
U korpu

Razaranje i otpor: Istočna Evropa protiv briselskog kvir-komunizma je nova knjiga dr Miše Đurkovića. Objavljena je u suizdavaštvu sa Institutom za Evropske studije iz Beograda.

Čitajući ovu intrigantnu knjigu saznaćete:
Zašto je cela Istočna Evropa danas neprijatelj Brisela?
Šta se to promenilo od pada Berlinskog zida do danas?
Po čemu savremena Evropska unija liči na neku postmodernu komunističku državu?
Ko forsira dženderizaciju naše prosvete i naše dece?
Kako je odbrana prirodne porodice postala glavna ideologija konzervativnog sveta?
Šta je transhumanizam, ko ga sponzoriše i sa kojim mračnim ciljem?
Šta je bilans Petog oktobra?
U čemu je uloga st

ranaca u raspadu Jugoslavije?
Zašto je propalo višestranačje u Srbiji?

Autor o knjizi Razaranje i otpor
„Prva polovina knjige se bavi antiporodičnim ideologijama: obrađujemo ustavne borbe oko definisanja porodice, sukobe oko ratifikacije Istanbulske konvencije, borbu za prava verujućih ljudi, zatim džendermejnstriming i transhumanizam. Drugi deo je više posvećen pitanjima međunarodnih odnosa i dijalektici spoljašnjeg „bušenja“ i razaranja, te našeg prepoznavanja mehanizama kojima se to radi i sazrevanja svesti o potrebi otpora. Tu su poglavlja o transformaciji međunarodnih odnosa, gde npr. digitalizacija i migracije postaju geopolitička oruđa (oružja), zatim pokušaji Orbana i Kačinjskog da grade savezništva na Zapadu, pa analiza uticaja spoljašnjeg faktora u procesu razbijanja Jugoslavije.

Knjigu zatvaraju dva ilustrativna poglavlja o sudbini Srbije. Jedno je vezano za bilans Petog oktobra urađen posle trideset godina od uvođenja pluralizma i dvadeset godina od petooktobarskih promena. A drugo i završno pokazuje kako je upravo Brisel direktno najodgovorniji za suzbijanje političkog pluralizma, vladavine prava, liberalne demokratije i svih onih istinski zapadnih ili evropskih vrednosti u koje smo nekada kao žrtve komunizma verovali. Dakle pokazujemo kako je Brisel zapravo na vrednosnom i praktičnom nivou direktno uništavao svaki pokušaj izgradnje liberalno-demokratskog društva izgrađenog na vladavini prava, slobodnom preduzetništvu i antimonopolskom sistemu.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Identitet
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Catena Mundi; 2023; Broširani povez; ćirilica; A5; 240 str.;