knjizara.com
Raskršća

Džonatan Frenzen (autor)

Raskršća
najavljeno

Frenzenov dar da prikaže dubinu i slikovitost karaktera u kontekstu društvene kritike, nikad nije bio očigledniji nego u Raskršćima.
Tog 23. decembra 1971, porodica Hildebrand nalazi se na raskršću. Glava porodice Rus, pastor ctrkve u predgrađu Čikaga, spreman je da izađe iz braka u kojem ne nalazi sreću, osim ako to njegova briljantna, ali nestabilna supruga Marion, ne odluči prva. Njihovo najstarije dete, Klem koji dolazi kući sa fakulteta pun moralnog apsolutizma, učinio je stvari koje će zgranuti njegovog oca. Njegova sestra

, Beki, do nedavno najpopularnija u razredu, zastranjuje u kontrakulturu, a njihov mlađi brat Peri, kome je dojadilo da prodaje marihuanu kako bi podržao svoje zavisničke navike, odlučuje da postane bolja osoba. Svaki od Hildebrandovih teži da ostvari slobodu, dok ostali članovi porodice prete da ugroze.
Prepoznat kao jedan od vodećih pisaca svoje generacije, Frenzen je često predstavljen kao pripovedač porodičnih priča. Samo sada, u Raskršćima, donosi nam roman u kojem porodica, u svojoj komplikovanosti, zaista jeste u fokusu.
Komičan i mučan, spajajući utkane perspektive i neprekidni saspens, roman Raskršća prvi je deo trilogije A Key to All Mythologies, koja će obuhvatiti tri generacije i pratiti unutrašnji razvoj naše kulture do današnjeg dana. Zaokružena, smeštena u istorijski kontekst moralne krize i sežući do početka XX veka, Raskršća služe kao temelj za istraživanje ljudskih mitologija, kroz porodicu Hildebrandt koja se nosi sa političkim, intelektualnim i društvenim strujama proteklih pedeset godina.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2021; latinica;