knjizara.com
Racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija

Milenko Vlajkov (autor)

Racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija
1485 din
U korpu

Šta je racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija (RE&KBT)? Kako ostvariti cilj:
samostalno rešavanje emocionalnih problema i prevazilaženje blokada? Kako koristiti moć humora kao važnog psihoterapijskog sredstva? Koje su greške u psihoterapiji? Kako pokrenuti samostalnu terapijsku praksu? Autor polazi od pretpostavke da uzrok ljudske patnje nisu stvari po sebi, već način na koji ih ljudi tumače tako da je cilj psihoterapeuta kako da osposobi klijenta da reaguje efikasno, postigne najbolje efekte za sebe i minimalizuje štetu. Knjiga je

namenjena, pre svega, psihoterapeutima, ali se pokazalo da je i klijentima korisno da koriste knjigu kao biblioterapiju (prevod sa nemačkog Radmila Grubor).
Ovde je predstavljena jedna apsolutno jasna struktura i esencija terapijskog postupka oslobođena svih nepotrebnih objašnjenja. Izraz „jasna struktura” ne odnosi se samo na činjenicu kako psihoterapija treba ispravno da se praktikuje već i na to koje greške bi terapeut trebalo da otkloni u toku same terapijske seanse, ali i da ovlada tehnikama pomoću kojih će biti u stanju da temeljno pomogne klijentima u najkraćem mogućem vremenu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 239 str.; 978-86-6423-054-4;