×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Putopisi

Branislav Nušić (autor)

Putopisi
325 din
Stara cena: 407 din
U korpu

Putopisi Branislava Nušića objedinjuju dva dela: Sa obala Ohridskog jezera (1892) i S Kosova na sinje more (1894). Zapisi Sa obala Ohridskog jezera nastaju nakon što je Nušić šest puta posetio ovaj predeo. Pokazujući neverovatnu moć opažanja, putopisac nam vrlo detaljno, sugestivno, lično, prenosi svu lepotu područja i naroda koji zatiče, pritom konfrontirajući stari i novi Ohrid, prošla vremena i svoju današnjicu.
S Kosova na sinje more sadrži prozne slike najraznolikijih krajeva – Nerodimnje, Sirinića, Prizrena, Ljume, područja Belog i Crnog Drima, Dukađina, ali i Skadra i Bojane. Naročito je dragocen

opis srpskog življa na kosovskom tlu u to vreme, kao i prikaz naroda Arbanasa i Mirdita. Nušić vrlo detaljno predstavlja običaje i mentalitet ovih naroda, čime čuva njihovu tradiciju i kulturu od zaborava.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: PortaLibris; 2019; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 203 str.; 978-86-7818-375-1;