knjizara.com
Put oko sveta
putovanje kroz sve države na zemlji

Put oko sveta
rasprodato

Većina vodiča govori o jednoj ili dve zemlje, ali knjiga koja se nalazi pred vama vodi vas na put oko sveta. Ovde vas čekaju zanosni prizori iz svih zemalja na svetu, od Avganistana do Zimbabvea, od Vatikana, minijaturnog grada-države, do epskog prostranstva Rusije.
Da biste zaista posetili sve zemlje u ovoj knjizi, bilo bi vam potrebno nekoliko pasoša i kofer pun avionskih karata, ali na to putovanje možete se otisnuti i okretanjem ovih stranica. Zahva

ljujući nekim od najlepših fotografija na svetu, Put oko sveta izdvaja baš ono čime se svaka zemlja diči i nudi praktične informacije o svakoj od njih: upućuje kada je najbolje da ih posetite, šta da obiđete, kako da uživate svim čulima i u potpunosti uronite u lokalni život i pejzaž. Rezultat je veličanstven kaleidoskopski prikaz sveta, a ne suvoparne enciklopedijske odrednice. Ovo je knjiga koja posmatra svet kroz putničku prizmu, fokusira se na određena mesta zbog njihove lepote, šarma i jedinstvenosti, a to čini ponekad se i suprotstavljajući ustanovljenim političkim i geografskim granicama.

850 fotografija
Sve države sveta
Jedna celovita slika

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Enciklopedije za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Geografija

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2017; Tvrd povez; latinica; 32 cm; 446 str.; 978-86-10-02044-1;