knjizara.com
Psihologija snova
zašto sanjamo i šta znamo o snovima?

Džozi Malinovski (autor)

Psihologija snova
990 din
U korpu

Šta su zapravo snovi i kako ih definišemo? Koje vrste snova postoje i kako ih proučavamo? Zašto sanjamo i koja je funkcija sanjanja? Koja je uloga sanjanja u pamćenju, rešavanju problema, obradi emocija…? Da li snovi kriju naše nesigurnosti i strahove? Šta su lucidni, šta proročki snovi, a šta su košmari paralize sna? Koja je veza između naših snova i našeg duševnog zdravlja?

Knjiga Psihologija snova pažljivo proučava proteklih stotinu godina istraživanja o snovima da bi na pitanje šta se dešava u našem umu dok sanjamo pružila uvid koji navodi na razmišljanje. Autorka istražuje ulogu s

anjanja u pamćenju, rešavanju problema i obradi emocija, proučava kako trauma utiče na sanjanje i kako možemo da upotrebimo svoje snove da bismo bolje razumeli sebe. Kroz istraživanje neobičnih doživljaja kao što su lucidni snovi, proročki snovi i košmari paralize sna, kao i savremenih pitanja kao što je pitanje hoće li ikad biti moguće da androidi sanjaju, Psihologija snova otkriva neke najfascinantnije aspekte našeg sveta snova.

Psiholozi koji se bave psihologijom snova (onirolozi) više vole da život u snu stavljaju u kontrast sa „budnim životom“ nego sa „stvarnim životom“, jer i život u snu i budni život deo su stvarnog života – i noćni i dnevni život jednako su stvarni kada smo u njima. Možda najvažnije pitanje koje autorka postavlja u ovoj knjizi je: Zašto sanjamo?

DA LI RAZUMEVANJEM SNOVA BOLJE RAZUMEMO SEBE?
• Šta je psihologija saznala o snovima?
• Sanjanje i mentalno zdravlje – depresija, trauma, psihoza…
• Traumatični košmari, PTSP….

Zadivljujuće obuhvatna, izvanredno sažeta, jasna i informativna knjiga o snovima, njihovoj prirodi, ulozi, i posebno, o značaju za samospoznaju.
Prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Snovi
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 165 str.; 978-86-6423-078-0;