knjizara.com
Pseća suza

Radivoj Šajtinac (autor)

Pseća suza
495 din
Stara cena: 550 din
U korpu

Poezija Radivoja Šajtinca obeležena je izrazito jakom emotivnošću koja nije izraz samo nekog stanja ili raspoloženja, nije samo uznemirenost, ona je više i dublje filozofska promišljenos. Pesme iz ove knjige su duboki žig trećemilenijumske pošasti i poremećenih vrednosti ali i snažni krik protiv sadašnjeg vremena u kojem je vernost značenje koje nestaje, vremena u kojem znamo koliko šta košta, ali ne znamo više koliko šta vredi; gde se trguje svim i svačim, pa i istinskom slobodom i ljudskim dostojanstvom.

Ove pesme s

u snažna refleksija obolelog sveta kojeg karakterišu otuđenje, depresija, melanholija, umor, strah i bol; sveta u kojem je čak i pseća suza i te kako prisutna, ali istovremeno i obavezujuća i sveta...

Ipak, trebalo bi naglasiti da nam Šajtinac kroz ovu knjigu poklanja i duh obnove i preobražaja. To njegovoj poeziji daje ozbiljnost, a od čitaoca se očekuje da bude aktivan sagovornik koji će u njoj umeti da pronađe utočište i uporište. Poezija Radivoja Šajtinca zaista je osobena, jer ovaj pesnik svoju pesmu izvodi iz najdubljih slojeva bića.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Dereta; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 146 str.; 978-86-7346-949-2;