knjizara.com
Propast globalizma i preoblikovanje sveta

Džon Ralston Sol (autor)

Propast globalizma i preoblikovanje sveta
1188 din
Stara cena: 1485 din
U korpu

Ključno delo Džona Ralstona Sola, jednog od najuticajnijih savremenih mislilaca, predsednika Međunarodnog PEN. U ovoj knjizi, prevedenoj na sve veće svetske jezike, Džon Ralston Sol na nesvakidašnje uzbudljiv i provokativan način govori o tome zašto je globalizam bio dominantan, zašto je okončan nezapamćenom krizom, koji su uzroci ekonomske krize koja potresa ceo svet, kako je ekonomija pretvorena u religiju modernog doba, na kakvoj se prekretnici nalazi naš svet, i šta će biti s nama.
Prema Solu, osnovna greška je u tome što se veruje da je sadašnju svetsku krizu izazvala finansijska kriza. Sol smatra da je kriza daleko šira i mnogo dublja. Ukoliko se bavimo

samo finansijskom krizom, kaže Sol, u tom slučaju ostajemo u starom globalističkom sistemu koji je već prevaziđen.
Analizirajući šta se dogodilo s našim svetom, Solova knjiga je svedočanstvo o uspesima koje je globalizam postigao, o problemima koje je izazvao i o gorućim pitanjima koja ostavlja iza sebe.Po mišljenju svetske kritike, lucidna i proročka knjiga Propast globalizma i preoblikovanje sveta je jedna od najvažnijih knjiga za razumevanje našeg vremena.
Hrabra analiza, prodorni uvidi, lucidni odgovori, snažna kritika, otkrivajuća predviđanja u knjizi jednog od vodećih tumača savremenog sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Globalizacija , Geopolitika
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Arhipelag; 2011; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 171 str.; 978-86-523-0018-1;