knjizara.com
Pronalaženje izlaza za kinesku privredu

Su Jian, Liu Vei (autor)

Pronalaženje izlaza za kinesku privredu
1540 din
U korpu

U ovoj knjizi, zasnovanoj na ekonomskim karakteristikama „nove normale“, analiziraju se problemi kineske privrede i finansijska situaciju na početku 13. petogodišnjeg plana, uključujući karakteristike strukturnih promena makroekonomskog delovanja, glavnu protivrečnost, potencijalne opasnosti za ekonomsku stabilnost pod „novom normalom“ i sistemsku argumentaciju o značaju opsežnog produbljivanja reformi kineskog privrednog razvoja na početku ove nove istorije. Sadržajem ove k

njige obuhvaćene su važne oblasti, kao što su ekonomske karakteristike „nove normale“, reforme i ekonomski razvoj, logika i praksa strukturne reforme snabdevanja, istraživanje tržišta kapitala i drugo. Na pozadini „nove normale“, ova knjiga se završava objašnjavanjem faktora koji su poveli kinesku privredu na put izlaska iz neprilika „nove normale“ opsežnim produbljivanjem reformi. Ove reforme dalje dovode do prepoznavanja problema kao što su ekonomska kolebanja, finansijski rizici i drugo.
Osnov za strukturu ove knjige predstavljaju objavljeni i neobjavljeni dokumenti o privredi „nove normale“ i regulisanju ponude, koje je autor pisao poslednjih godina, te istraživački izveštaji o kineskim privrednim i finansijskim problemima, koje su pisali stručnjaci Ekonomskog istraživačkog instituta Pekinškog univerziteta. Nadamo se da ova knjiga može pomoći ljudima svih profesija da dublje shvate kineska makroekonomska i finansijska kretanja i probleme i izazove s kojima se suočavaju u procesu tekuće strukturne reforme ponude, i da rade na naučnim i razumnim rešenjima. Međutim, neka pitanja i stavovi predočeni u knjizi samo su lična mišljenja timova ili autora, i nemaju veze s njihovim radnim mestima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kina
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Službeni glasnik; 2021; Broširani povez; latinica; 25 cm; 208 str.; 978-86-519-2486-9;