knjizara.com
Prokletstvo porodice Palmizano

Nadal Rafel (autor)

Prokletstvo porodice Palmizano
rasprodato

Bio je u pravu: trešnje će opet bujati i davati slatke i sočne plodove. Ponovo će se vratiti vreme trešanja, bez obzira na dramu koju negde tamo proživljavaju sinovi proklete Apulije.

Pred kraj Prvog svetskog rata, među maslinjacima i vinogradima zabačenog seoceta na jugu Italije, dve žene su odlučile da promene sudbinu tek rođenog Vitantonija Palmizana, nadajući se da će ga tako zaštititi od porodičnog prokletstva. Kao dvadeset prvog u nizu muškaraca porodice Palmizano, Vitantonija su zamenili po rođenju i odgajali kao brata blizanca Đovane Konvertini, rođene istog dana u jednoj od najimućnijih porodica u Apuliji.

Vitantonio i

Đovana zajedno odrastaju, vezani tajnom, a rat izgleda kao neki daleki, davno zaboravljeni košmar. Ali oblaci novog sukoba pomaljaju se na horizontu i prete da unište sve što je jedna hrabra i požrtvovana majka pokušala da sačuva.

Nezaboravna saga o dve porodice i muškarcu koji se bori protiv sudbine, priča o prijateljstvu, rivalstvu, o nemogućoj ljubavi između dvoje ljudi koji veruju da su brat i sestra.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 294 str.; 978-86-10-02212-4;