knjizara.com
Programabilni logički kontroleri - uvod u programiranje i primenu

Dragan M. Marinković (autor)

Programabilni logički kontroleri - uvod u programiranje i primenu
2000 din
U korpu

U knjizi je primenjen koncept koji obuhvata sva znanja neophodna prilikom upotrebe PLC-ova. Bez obzira na široku lepezu tema koje obrađuje, knjiga nije pretrpana, već nudi sasvim dovoljno znanja za svaku obrađenu oblast. Izložen koncept se uglavnom zasniva na novom Siemensovom PLC-u Simatic S7-1200 i novim softverskim alatima Step 7 Basic i Professional, što predstavlja veliku prednost jer je kompanija Siemens uvođenjem TIA portala omogućila jedinstveni programerski alat za sve svoje aktuelne PLC-ove klase Simatic S7 (S71200, S7300, S7400, S71500).
Pore

d toga što je baza za izradu knjige bila Siemensova PLC oprema, knjiga nosi univerzalnost u smislu toga da na jasan način uvodi korisnike u svet PLC-ova pa se znanje stečeno pomoću nje može lako primeniti na bilo koju drugu vrstu PLC-ova. Ovo izdanje je podržao i SIEMENS d.o.o. Beograd.
Autoru je ovo druga knjiga sa istom tematikom. Prva knjiga pod nazivom “Programabilni logički kontroleri” objavljena je 2008. (Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Beograd) i predstavlja zvanično odobreni udžbenik za srednje elektrotehničke škole. Nova knjiga je autorsko izdanje, a namenjena je nekoj sasvim drugoj populaciji, nešto starijoj, PLC programerima, inženjerima održavanja, elektrotehničarima održavanja, početnicima u radu sa PLC-ovima, studentima na smerovima koji izučavaju procesno upravljanje i automatiku. Ukratko, dobrodošla je svima koji imaju bilo kakvu dodirnu tačku s PLC uređajima, kako onima koji tek ulaze u svet PLC-ova i industrijske automatike, tako i onima sa iskustvom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Digitalna elektronika
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: Mikro knjiga; 2. izdanje, 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 191 str.; 978-86-7555-422-6;