knjizara.com
Princeza Sultana : neisplakane suze
moj život u jednom od najbogatijih i najkonzervativnijih kraljevstava na svetu

Džin Sason (autor)

Princeza Sultana : neisplakane suze
rasprodato

Princeza Sultana otvorila je vrata u tajanstveni svet nezamislivo bogate i surovo konzervativne Saudijske Arabije. U tom egzotičnom kraljevstvu muškarci suvereno vladaju, a sudbina žena u celosti je prepuštena njihovim odlukama.

Princeza Sultana naizgled ima sve što se može poželeti, ušuškana u raskoš porodičnih vila i okružena slugama spremnim da ispune svaku njenu želju, ali ona dela u tajnosti kako bi otkrila svetu kako zaista izgleda život žena zarobljenih u ovom zlatnom kavezu. Ona je ta koja mora da prenese ispovesti prezrenih i zlostavljanih, i da ispriča priče onih koje više ne mogu da govore za sebe.
Uprkos svim s

tegama koje takvo društvo nameće, ljubav i ovde pronalazi način da ulepša život: Sultana govori i o veselim porodičnim proslavama, svojim kćerkama – različitim poput noći i dana, neizmernoj sreći koju donose unuci i jednostavnim trenucima radosti sa prijateljima na ulicama Rijada.
Najnovija pripovest o princezi Sultani, njenoj porodici i prijateljima neprocenjivo je svedočanstvo o životu žena u njenoj domovini i dirljiv poziv svetu da zaviri ispod neprobojnog zlatnog vela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 278 str.; 978-86-10-01504-1;