knjizara.com
Preparacija kaviteta - praktikum

Slavoljub Živković (autor)

Preparacija kaviteta - praktikum
rasprodato

Knjiga je namenjena pre svega studentima stomatologije koji se u pretkliničkim uslovima pripremaju za kliničku praksu, a sa osnovnim ciljem da im pomogne u sticanju i ovladavanju praktičnih veština u oblikovanju različitih kaviteta, uz realizaciju osnovnih principa i faza rada.

Koncepcija je zasnovana na kompletnom prikazu preparacije kaviteta za različite materijale postupno kroz određene faze i sinhronizovana je s planom i programom pretkliničkih vežbi. U svakom

poglavlju je problem preparacije (klasične i adhezivne) celovito i jasno predstavljen uz apostrofiranje određenih specifičnosti i razjašnjenje eventualnih nedoumica vezanih za izbor načina i tehnike preparacije. Savremena restaurativna terapija je značajan i vrlo kompleksan terapijski postupak kome se s pravom danas posvećuje posebna pažnja.

Ova knjiga je pokušaj da se ova faza restaurativne procedure što jasnije predstavi i time olakša razumevanje preparacije kaviteta pre svega studentima koji se sa ovom procedurom sreću po prvi put.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stomatologija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 2017; Broširani povez; latinica; 29 cm; 147 str.; 978-86-7478-486-0;