knjizara.com
Prelazak na čvrstu hranu po meri vašeg deteta

Džil Rapli, Trejsi Murket (autor)

Prelazak na čvrstu hranu po meri vašeg deteta
760 din
Stara cena: 950 din
U korpu

Iako se smatra da je tako, nema istraživanja koja dokazuju opravdanost shvatanja koje trenutno preovladava - a to je da bebe na čvrstu hranu treba da prelaze tako što ih hranimo kašicama. Bebe koje jedu same koriste svoje prirodne sposobnosti da probaju ukuse, teksture, boje i mirise. Dopuštajući im da eksperimentišu s hranom brzinom koja im odgovara, podstičemo njihovu nezavisnost i samopouzdanje a koordinacija oko-ruka, kao i veština žvakanja im se poboljšava.
Prelazak na čvrstu hranu po meri vašeg deteta pouzdan je i praktičan vodič za uvođenje čvrste hrane, zahvaljujući kojem će dete izrasti u sigurnu osobu koja uživa u hrani. Roditeljima će poka

zati zbog čega prelazak na čvrstu hranu po meri deteta ima smisla, a oni će biti sigurni u prirodne sposobnosti i instinkte svoje bebe.
Kroz praktične savete o započinjanju, kao i uvid u ono što možete da očekujete, Prelazak na čvrstu hranu po meri vašeg deteta preispituje stav da bebe treba hraniti na kašičicu i pokazuje vam zbog čega je najzdravije da dete jede samo od početka. Bebi ćete dopustiti da odluči koliko hrane želi da pojede i na koji način, kao i da sve isprobava brzinom koja joj odgovara.
Prelazak na čvrstu hranu je zdravorazumski, siguran, lak i prijatan pristup ishrani vaše bebe. Gotovo je s kašicama i prvim kašičicama, gotovo je s natezanjem oko jela. Jednostavno pustite bebu da sama jede zdravu hranu kakvu jedu ostali članovi porodice.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Novorođenčad
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Publik Praktikum; 2019; Broširani povez; latinica; 23 cm; 201 str.; 978-86-6035-613-2;