knjizara.com
Pravno uređenje interneta u Srbiji

Miloš Stojković, Đorđe Krivokapić, Dušan V. Popović, Nevena Ružić (autor)

Pravno uređenje interneta u Srbiji
1683 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

Studija Pravno uređenje interneta u Srbiji prikazuje regulisanje interneta u Republici Srbiji, odnosno uspostavljanje pravnih odnosa koji su zasnovani na informaciono-komunikacionoj tehnologiji koji zavise od nje ili se preko nje odvijaju.
Knjiga Pravno uređenje interneta u Srbiji predstavlja pokušaj sveobuhvatnog sagledavanja uređenja interneta i interakcija u informacionom društvu. Prat

eći strukturu knjige Digitalna prav(d)a (Clio, 2022), posvećene regulaciji interneta u Evropskoj Uniji, autori su kroz deset poglavlja, pokazali na koji način su u Srbiji uređene sledeće oblasti: internet trgovina, pitanje nadležnosti sudova u slučaju spora u vezi sa internetom, uređivanje govora i sadržaja na internetu, odgovornost posrednika u onlajn okruženju, oblast intelektualne svojine, prava potrošača i oglašavanje na internetu, zaštita podataka o ličnosti, digitalni identitet i elektronska plaćanja, visokotehnološki kriminal i sigurnost sajber-prostora.
Ova knjiga je najpre namenjena predstavnicima pravne struke koji se u svom radu neizbežno susreću s pravnim pitanjima u intersekciji sa informaciono-komunikacionim tehnologijama, te profesionalcima u okviru digitalne ekonomije.
Publikacija ima ambiciju da, zajedno sa knjigom Digitalna prav(d)a profesora Savina, bude osnovno praktično primenjivo udžbeničko štivo u okviru zajednice koja je zainteresovana za uređivanje i rešavanje problema u internet komunikaciji i poslovanju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Internet
Ostali naslovi iz oblasti: Internet, mreže

Izdavač: Clio; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 346 str.; 978-86-7102-683-3;