knjizara.com
Praktikum za zakon o oružju i municiji s prilozima

Branko Leštanin (autor)

Praktikum za zakon o oružju i municiji s prilozima
1320 din
U korpu

Praktikum za primenu Zakona o oružju i municiji namenjen je prvenstveno policijskim službenicima i drugim zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (dalje: MUP), ali i drugim licima zaduženim za primenu novog Zakona o oružju i municiji (dalje: ZOM), kao što su sudije, tužioci, pravna lica i preduzetnici koji se bave oružjem, privatni detektivi i drugi. Praktikum može biti od koristi i fizičkim ili pravnim licima i preduzetnicima koji se bave ili nameravaju da se bave poslovima obučavanja u rukovanju vatrenim oružjem, popravljanjem i prepravljanjem oružja, prometom oružja i osnovnih delova oružja i municije. Takođe, Prakti

kum može poslužiti i ostalim činiocima u sistemu bezbednosti, odnosno sistemu proizvodnje i prometa oružjem (npr. izabranim lekarima, privatnom sektoru bezbednosti, proizvođačima oružja, uvoznicima i izvoznicima oružja i municije, ovlašćenim serviserima i dr.).
Praktikum sadrži integralni tekst ZOM-a s detaljnim komentarima i objašnjenjima kaznenih odredbi inkorporiranih uz odgovarajući član ZOM-a. Odredbe ZOM-a uspešno su povezane s odredbama prethodnog zakona, ali i svim ostalim propisima u domaćem pravnom sistemu i relevantnim evropskim i međunarodnim pravnim aktima. Autor kao primere navodi obrasce raznih dokumenata koji se koriste u radu MUP-a RS, zdravstvenih ustanova i drugih lica koja primenjuju ZOM s ciljem pojašnjenja metodologije rada policijskih službenika i drugih lica zaduženih za primenu ovog zakona. Obrasci se nalaze u sadržaju teksta komentarisanih odredaba, a ne kao posebne celine, što će omogućiti maksimalno pozitivan prenos znanja i primenljivosti u obavljanju profesionalnih dužnosti policijskih službenika, drugih lica zaduženih za sprovođenje ovog zakona i ostalih korisnika Praktikuma.
Praktikum u prilogu sadrži sve podzakonske akte koji su doneti na osnovu i radi izvršavanja ZOM-a, integralne tekstove domaćih zakona s objašnjenjima kaznenih odredbi inkorporiranih uz odgovarajući član i njihove podzakonske propise (npr. Zakon o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, Zakon o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme itd.). Ovo izdanje sadrži i prevod teksta Direktive Saveta Evrope 477/91, prečišćen Direktivom 51/08, koji do sada nije postojao u stručnoj literaturi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Oružje
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 2016; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 480 str.; 978-86-519-0546-2;