knjizara.com
Praistorija objašnjena mojim unucima

Žan Klot (autor)

Praistorija objašnjena mojim unucima
396 din
Stara cena: 495 din
U korpu

Arheolog i praistoričar Žan Klot razgovarao je sa svojih šestoro unuka uzrasta od šest do šesnaest godina, i na osnovu njihovih pitanja i interesovanja sastavio ovu sjajnu knjižicu.
Jasni i dokumentovani odgovori daju celovitu i detaljnu sliku života praistorijskog čoveka. Deca će naučiti da situiraju praistoriju prema istoriji, otkriće kulture praistorije, saznaće kada su se i gde pojavili prvi ljudi, kako su živeli, kako su se hranili i odevali, kakve su životinje postojale tada, kakva je bila klima, kakvim oruđem su se služili i kako su ga pravili, kako su crtali u pećinama i, uopšte, kako su razmišljali. Steći će i osnovna

znanja o arheologiji i metodima proučavanja praistorije.
Velika dragocenost ove knjige jesu pitanja na koja je autor odgovarao. Ona svedoče o tome da je ova knjiga zaista pisana po meri dece, da govori njihovim jezikom i opisuje praistoriju slikama koje ona mogu da razumeju. Direktnost i naivnost dečjih pitanja upravo i daju mogućnost Žanu Klotu da jasno i precizno odgovori na njih i da podstakne male radoznalce na razmišljanje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka , Civilizacija , Praistorija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija, geografija i arheologija

Izdavač: Geopoetika; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 82 str.; 978-86-6145-062-4;