knjizara.com
Postupak izvršenja i postupak obezbeđenja u republici Srbiji

Gordana Stanković, Milena Trgovčević-Prokić (autor)

Postupak izvršenja i postupak obezbeđenja u republici Srbiji
1980 din
Stara cena: 2200 din
U korpu

U ovoj knjizi obrađeni su postupak izvršenja i postupak obezbeđenja Republike Srbije uređeni odredbama noveliranog Zakona o izvršenju i obezbeđenju iz 2019. godine, tako da ona pruža osnovna saznanja o metodima pravne zaštite građanskih subjektivnih prava u ovom domenu građanskopravne zaštite.
U uvodnom, prvom delu knjige izložena su opšta pravila procedure koja su zajednička za postupak izvršenja i postupak obezbeđenja, kao metoda građanskopravne zaštite (njihove osnovne karakteristike, načela i odnos prema drugim metodima građanskopravne zaštite). U njenom drugom i tr

ećem delu obrađeni su posebno postupak izvršenja i postupak obezbeđenja u skladu s pozitivnim pravom, tako što su izložena organizaciona i funkcionalna pravila kojima su oni regulisani.
Knjiga je, pre svega, namenjena studentima osnovnih i master studija na pravnim fakultetima u zemlji za pripremanje dela ispita iz građanskog procesnog prava ili za pripremanje ispita iz izvršnog procesnog prava, a može da posluži i kao koristan priručnik pravnicima koji u svakodnevnoj delatnosti primenjuju pravila izvršne procedure.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Izvršni postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 396 str.; 978-86-519-2529-3;