knjizara.com
Poslednji život

Peter Molin, Peter Nistrem (autor)

Poslednji život
1039 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Džon Aderli, FBI agent švedskog porekla, budi se u bolničkom krevetu u Baltimoru, pun rana od metaka, svestan da je sreća što je živ. Nekoliko kreveta dalje je čovek koji je samo dan ranije potegao pištolj na njega. Aderli je ključni svedok u suđenju velikom narko-kartelu i, kad sazna da je stari slučaj iz Karlstada u Švedskoj ponovo otvoren, Džon zna da ga program zaštite svedoka mora poslati u Švedsku.

Deset godina ranije, tinejdžerka Emeli Bjurval, naslednica poznatog švedskog modnog lanca AkVe, kidnapovana je. Policija je, nakon što je na obližnjoj litici pronašla tragove krvi i sperme, uhapsila momka iz siromašnog dela grada po imenu Bili Nerman. Ali, bez daljih doka

za, bez tela i bez priznanja, policija je primorana da pusti Bilija, a slučaj zatvori kao nerešen.
Džon želi da otkrije šta se zapravo desilo pre deset godina i da ostavi za sobom duhove prošlosti. Istovremeno, zna da je njegova glava ucenjena. Za izdaju kartela postoji samo jedna kazna – smrt.

„Izuzetno! Knjiga koja ima sve: odlično napisana, žustrog tempa, napeta i uzbudljiva, sa odlično realizovanim likovima. Kada je budete čitali, postarajte se da imate dovoljno vremena jer je nećete ispustiti iz ruku.”
– Bokprataren

„Jezik, pripovedanje, likovi, sredina, dijalozi, neočekivani obrti, dramatična završnica – apsolutno sve u ovom romanu je kao saliveno.”
– Kapprakt

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 510 str.; 978-86-7702-853-4;