knjizara.com
Poslednja reč

Hanif Kurejši (autor)

Poslednja reč
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Mamun je priznati pisac koji je, mada rođen u Indiji, napravio karijeru u Engleskoj. Sada je već prevalio sedamdesetu, reputacija mu bledi, knjige se više ne prodaju kao nekada, a njegova nova supruga ima skup ukus.

Mladi pisac Hari prihvata ponudu sumanutog izdavača Roba da napiše biografiju koja bi osvežila Mamunovu karijeru i bankovni račun. On se iskreno divi velikom umetniku i želi da otkrije istinu o njegovom životu. Rob pak traži ogoljeniju istinu, pikantnu priču o seksu i skandalima koja bi dospela na naslovne strane. A Mamun u međuvremenu traga za istinom na sasvim drugom mestu.
Hari i Mamun počinju da odmeravaju snage, ali čija će reč biti poslednja? U toj borbi za

nadmoć, na površinu isplivavaju pitanja ljubavi i žudnje, odanosti i izdaje, i jaz između staračke slabosti i mladalačke bahatosti. Demoni prošlosti obojice aktera prete da sruše ionako krhku građu njihovog odnosa.

Hanif Kurejši je napisao priču koja pršti od mladalačkog poleta, istovremeno urnebesnu i dirljivu, vajldovski lucidnu, prepunu sočnih dijaloga i replika za pamćenje u kojoj reči imaju snagu da promene svet.

„„Odlično delo... vešto osmišljenog zapleta, sa upečatljivim likovima i prštećim dijalozima. Kurejši ništa ne prepušta slučaju. Poslednja reč je izuzetno zabavan roman i jedan od njegovih najboljih.“
Maks Dejvidson, Mail on Sunday

„Provokativan i snažan novi roman Hanifa Kurejšija... Poslednja reč neumoljivo istražuje trenutak u kome stvarno ljudsko biće postaje lik iz knjige.“
Anita Seti, Metro

„Ovo je Kurejši u punom sjaju svoje dovitljivosti i smelosti.“
Bojd Tonkin, Independent

„Neverovatno zabavno i duhovito.“
Dejvid Sekston, Evening Standard

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 255 str.; 978-86-88335-46-1;