knjizara.com
Poslednja kašmirska ruža

Barbara Kleverli (autor)

Poslednja kašmirska ruža
rasprodato

Indija godine 1922. Britanci žive dane poslednjeg procvata carstva. U Panikatu kraj Kalkute, žene oficira bengalskog konjičkog puka nasilno umiru, po jedna svake godine, i uvek u martu. Jedina veza između bizarnih, ali očigledno slučajnih smrti jesu male crvene ruže koje se misteriozno pojavljuju na grobovima umrlih žena.
Kada se dogodila peta takva smrt – lepa mlada žena pronađena je u kadi punoj krvi s presečenim venama – guverner Bengala odbija da prihvati policijski izveštaj u kome se zaključuje da je u pitanju samoubistvo. On poziva Džoa Sandilendsa, detektiva Skotland jarda i ratnog veterana, koji se zatekao na službi u bengalskoj policiji. Džo nevoljno prist

aje da sprovede istragu i uskoro mu postaje jasno da su u stvari u pitanju ubistva čija serija još nije završena.
Ali, ko će sledeći dobiti kašmirsku ružu? Da li Džo može da, samo nekoliko dana pre isteka marta, uz savremene policijske metode i saznanja psihologije, otkrije ubicu i njegove motive? Odgovori na zagonetku izgleda da su ukorenjeni duboko u mračnu dušu same Indije koja stvara egzotičnu i burnu pozadinu za roman krajnje neizvesnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2004; latinica; 21 cm; 273 str.; 86-7436-209-5;