knjizara.com
Popaj 2: 1930-1931

Elzi Sigar Krisler (autor)

Popaj 2: 1930-1931
1980 din
U korpu

Zakuvajte kapamu ili spremite pitu od spanaća jer se u svim striparnicama i bolje snabdevenim knjižarama već mogu naći avanture možda i najjačeg strip junaka nakon Supermena – Popaja! U prvoj knjizi ovog fantastičnog izdanja Komika nalaze se epizode izašle u periodu od 1928. do 1930. godine. E. K. Sigar nam je podario jednog od nazanimljivijih i najhrabrijih heroja uz koga smo učili o dobru i zlu, zavoleli pljeskavice zahvaljujući Peri Žderi, ali su nas i majke “na prevaru” navukle na spanać.

Iako se većina nas sa Popajem, Olivom, Kvrgom i ekipom upoznala preko crtaća, oni (mnogo) stariji ga se sećaju iz listova Mika Miš i Politikin zabavnik. Nažalost, epizode nis

u objavljivane redom i urednici nisu počeli od prvih epizoda. Poslednjih sedamdesetak godina, tek je poneka epizoda objavljena na ovim prostorima, stoga ovo Komikovo izdanje sadrži dosad neobjavljivane materijale. Premijerno izdanje, takva najviše volimo!

Izdanje je, kako i dolikuje, jako kvalitetno urađeno i sadrži najbolje otiske koji su sakupljani iz više različitih izvora iz SAD i Velike Britanije. Crteži su potom čišćenji i dodatno retuširani i izdavači poručuju da je ovo jedno od najkvalitetnijih izdanja Popaja koje postoji na tržištu.

Ovaj strip zaslužuje da se nađe na polici svakog ozbiljnijeg kolekcionara. 168 strana na A4 formatu predstavlja, kao što i sam naziv ove edicije kaže, sam Klasik svetskog stripa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Komiko; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 196 str.; 978-86-87919-80-8;