knjizara.com
Ponoćno sunce

Ju Nesbe (autor)

Ponoćno sunce
509 din
Stara cena: 599 din
U korpu

„Novi romana kralja skandinavskog noara ima samo jednu manu – prebrzo se pročita.“ South China Morning Post
S kratkim romanima Krv na snegu i Ponoćno sunce, Ju Nesbe se oprobao u novom kriminalističkom žanru koji su odličano prihvatili i kritičari i čitalaci.
U avgustu 1977. Jun Hansen, dobroćudni i miroljubivi hipik, izlazi iz autobusa u selu Kosund na Finmarčkoj visoravni. Teško da je mogao pobeći severnije od prestonice i dalje od svog građanskog porekla. Jun je svojevreme

no prodavao hašiš da bi prikupio novac za lečenje ćerke Ane od leukemije, ali sve se otelo kontroli kada je Ribar – kralj tržišta narkoticima u Oslu – zaključio da je za smrt jednog njegovog plaćenog ubice kriv upravo Jun. Jun dobija ponudu da postane novi Ribarov overivač. Međutim, Jun nije sposoban da ubija i zato beži. Laponcima u Finmarku se predstavlja kao Ulf, putnik koji je došao u lov na ptice. Ulf upoznaje lokalno stanovništvo i ubrzo se upetlja u intrige oko Lee, udate za Huga, ribara iz moćne porodice koji je nestao na pučini. Jun će se sa pozajmljenom puškom uputiti u lovačku kolibu na visoravnii počinje lov na čoveka koji se predstavlja kao Ulf. Ribar i njegovi ljudi su mu za petama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 197 str.; 978-86-521-2825-9;