knjizara.com
Pogrebni običaji

Hana Kent (autor)

Pogrebni običaji
rasprodato

Godine 1829, na severu Islanda, Agnes Magnusdoutir osuđena je na smrt zbog saučesništva u svirepom dvostrukom ubistvu.
Agnes je poslata na farmu sreskog službenika Jouna Jounsona, njegove žene i dveju kćerki da tamo sačeka datum određen za pogubljenje. Užasnuti time što su im vlasti u kuću dovele ženu osuđenu na smrt zbog ubistva, članovi porodice izbegavaju da razgovaraju s njom. Samo Touti, mladi đakon imenovan za Agnesinog duhovnog savetnika, oseća potrebu da je razume dok pokušava da joj spase dušu. Dok se letnji mes

eci lagano pretaču u zimu, a tegoban seoski život primorava sve u domaćinstvu da rade rame uz rame, na površinu počinje da izranja Agnesina zlosrećna priča o životu obeleženom čežnjom i izdajama. A kako se približava dan određen za njeno pogubljenje, sve glasnije ječi nemo pitanje: da li je zaista kriva?
Zasnovan na istinitom događaju, roman Pogrebni običaji je neverovatno dirljiva priča o ličnoj slobodi: o tome kako nas drugi doživljavaju za razliku od toga kako doživljavamo sami sebe, i o tome da smo spremni sve da rizikujemo zbog ljubavi. Prekrasnim, majstorski izbrušenim stilom, Hana Kent slika veličanstveni pejzaž Islanda, gde je svaki dan bitka za opstanak, i pita – kako jedna žena može da se nada da će preživeti kada joj život zavisi od onoga što drugi pričaju o njoj?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Australijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 356 str.; 978-86-521-1463-4;