knjizara.com
Podstanar

Filip Grujić (autor)

Podstanar
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

„Odjednom, jedino što sam shvatio bilo je da ostajem bez vazduha. Kakav je sad to osećaj? Nisam mogao da ga uporedim ni sa jednim drugim u životu. Grčevito sam se borio da udahnem, trzao sam se, džilitao, gibao, pokušavao da shvatim šta mi se događa. Nisam ništa video oko sebe, samo sam osetio – ja se borim za vazduh.

Isto tako odjednom, prestao sam da se borim za vazduh. Čini mi se, baš tad, cela ova moja epopeja, od mog stanodavca do mog mora, odigrala se u trenutku kad sam odlučio da pustim, da se više ne borim za vazduh. U tom trenutku, sećam se, smejao sam se. Pitao sam se, da li je moguće da sam toliko ozbiljno sebe shvatao?

Onda je sve postalo tiho. Sve je postalo crn

o. Sve je postalo nevažno. . .“
Podstanar

„Ja sam neko iz prošlog veka i čekala sam da se pojavi novi glas na mom jeziku koji neće biti korektan ispravan ispran pametan što skače za štapom i juri svoj rep. I dočekala sam .
Zvonak glas , ciničan i sentimentalan, nežan i otuđen, što šapatom viče o novim ljudima bez imena bez prezimena bez posla bez adresa i kao , bez velikih misli i snova. Vrlo moćan glas. Veoma potresna priča. I smešna.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: L.O.M.; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 140 str.; 978-86-7958-260-7;