knjizara.com
Planinarenje s Ničeom
kako postati ono što jesi

Džon Kag (autor)

Planinarenje s Ničeom
841 din
Stara cena: 935 din
U korpu

Ja sam putnik i planinar, govorio je svome srcu, ne volim ravnice i čini se da ne mogu dugo sedeti na miru. I ma šta mi još bude naišlo kao sudbina i doživljaj u tome će biti pešačenja i planinarenja: na kraju čovek doživljava još jedino samog sebe.
– Fridrih Niče

Planinarenje s Ničeom priča je o dva putovanja Džona Kaga, prvo kao devetnaestogodišnjaka a potom, sedamnaest godina kasnije, pod totalno drugačijim okolnostima, kao zrelog čoveka u društvu žene i dece. Kag planinari po brdima Sils Marije, gde je Niče napisao svoje delo Tako je govorio Zaratustra.

Planine se poho

de da bi se stiglo do vrha penjanjem, uspinjanjem – kako fizičkim, tako i duhovnim, a tako su i Kagova planinarenja potraga za sobom, samoobjašnjenjem, (re)definisanjem sopstvene ličnosti.

Planinarenje s Ničeom je knjiga o postizanju duševnog mira i izazovima samospoznaje. Kag planinari sam ili sa porodicom, ali uvek sa Ničeom koji je verovao da je suština ispunjenog života prihvatanje teškoća, smatrajući da je samospoznaja jedan od najvažnijih egzistencijalnih problema.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Niče
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Dereta; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 217 str.; 978-86-6457-322-1;