knjizara.com
Pjuriti

Džonatan Frenzen (autor)

Pjuriti
1881 din
Stara cena: 2090 din
U korpu

Mlada Pip Tajler ne zna pravi identitet svoje majke ni ko joj je otac. Ono u šta je sigurna je da joj je pravo ime Pjuriti i da ima studentski dug od 130.000 dolara koji je opterećuje dok kao skvoterica živi u Oklandu.
Nakon što počne da se druži s Nemcima anarhistima, Pip odlazi u Južnu Ameriku, i počinje da radi u „The Sunlight Project“ grupi, organizaciji sličnoj Vikiliksu. Dok se nada da će otkriti tajne svoje prošlosti, Pip upoznaje Andreasa Volfa koji je na čelu ove hakerske grupe, čoveka s burnom prošlošću koja seže sve do pada komunizma u Nemačkoj. Iako je Volf daleko stariji od Pip, između njih se rađa neobičan odnos.
Dok u Frenzenovoj pri

či, sastavljenoj od sedam delova, putujemo kroz vreme ispripovedano iz perspektive različitih likova, shvatamo kako je naslov romana (potraga za čistoćom) nešto što je zajedničko svima...
„Pjuriti“ donosi veliku priču o mladalačkom idealizmu, vernosti i ubistvu. Džonatan Frenzen osmislio je svet pun živopisnih likova – ljudi iz Kalifornije i Istočne Nemačke, dobrih i loših roditelja, novinara i hakera – te sledi njihove isprepletene staze kroz krajolike vremena i prostora. Stoga se s pravom može reći kako je „Pjuriti“ hrabra i snažna knjiga jednog od ključnih pisaca našeg vremena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2016; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 584 str.; 978-86-6457-097-8;