knjizara.com
Pitanja i odgovori

Vikas Svarup (autor)

Pitanja i odgovori
rasprodato

Roman po kome je snimljen film Slumdog Millionaire, dobitnik osam Oskara. Ram Muhamed Tomas je uhapšen. Zato što je tačno odgovorio na svih dvanaest pitanja u kvizu Ko će osvojiti milijardu? Zato što siroče koje nikada nije pročitalo novine niti išlo u školu ne može znati ime predsednika Amerike, gde se nalaze piramide ili naslove Šekspirovih drama.

Osim ako je varao.

Poš

to ga advokat neočekivano izbavlja iz zatvora, Ram gleda snimak svog savršenog televizijskog nastupa i vodi nas na čudesno putovanje kroz svoj život - od dana kada je spasen iz kante za otpadke, preko zaposlenja kod ostarele holivudske zvezde, upoznavanja sa australijskim pukovnikom opsednutim špijunažom, preko karijere preterano maštovitog turističkog vodiča u Tadž Mahalu do zaljubljivanja u mladu prostitutku Nitu. Vođen mudrostima prikupljenim za osamnaest godina svakodnevne borbe za opstanak, Ram pronalazi odgovore ne samo na iz kviza, već i na pitanja o sebi samom i svetu koji ga okružuje.

Istinski topla i humana, radnja Pitanja i odgovora, smeštena u savremenu Indiju, predstavlja izuzetnu mešavinu komičnog i dirljivog. Prikazujući ljudski rod u svoj svojoj bedi i slavi, Vikas Svarup nam daje kaleidoskopsku sliku borbe dobra protiv zla, i onoga što se dešava kada jedan dečak u životu nema drugog izbora - sem da preživi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Indijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 3. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 283 str.; 978-86-521-1894-6;