knjizara.com
Pisma astrofizičara

Nil de Gras Tajson (autor)

Pisma astrofizičara
721 din
Stara cena: 849 din
U korpu

Nil de Gras Tajson okupio je oko sebe jednu od najvećih internet zajednica na svetu, zahvaljujući svom fascinantnom i pristupačnom uvidu u prirodne nauke i Univerzum. Sada nas Tajson poziva da zavirimo iza kulisa njegove javne ličnosti i predstavlja nam svoju prepisku sa ljudima iz čitavog sveta koji su mu se obraćali u potrazi za odgovorima.
U ovoj brižljivo probranoj zbirci od stotinak pisama, Tajson se oslanja na kosmičku perspektivu odgovarajući na brojna pitanja o nauci, veri, filozofiji, smislu ljudskog života i, naravno – o Plutonu. Njegovi saž

eti, samouvereni, strastveni i često duhoviti odgovori tajna su njegove popularnosti i čine ga jednim od vodećeg svetskih edukatora.
„Astrofizika za ljude kojima se žuri“, Tajsonov bestseler iz 2017. godine, ponudio je publici od preko milion čitalaca pronicljiv i pristupačan uvid u tajne Univerzuma. Pisma astrofizičara otkrivaju nam najotvorenije i najiskrenije delove iz Tajsonove prepiske, predstavljajući nam novu, ličnu dimenziju njegovih nastojanja da razume naše mesto u kosmosu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Astrofizika
Ostali naslovi iz oblasti: Astronomija

Izdavač: Urban Reads; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 211 str.; 978-86-89565-90-4;