Pilotska knjiga

Zoran Modli (autor)

Pilotska knjiga

1890 din

U korpu

„Ova knjiga je posebno zanimljiva zato što liči na one crteže – optičke varke koje vam psiholozi pokazuju da bi utvrdili nešto o vašem karakteru. U jednom trenutku na crtežu vidite staricu, a onda se odjednom iste linije sklope u lik mlade žene. Tako i Pilotska knjiga služi za testiranje čitalačke publike. Ona je vrlo ozbiljna za one koje ozbiljno zanima letenje i vrlo laka i pitka za one koji se izjašnjavaju samo kao radoznali putnici u avionu.


Priče iz Pilotske knjige imaju draž predavanja omiljenih univerzitetskih profesora, onih na kojima igla ne može da stane od broja okupljenih studenata, gde svi kao jedan s pažnjom i uživanjem slušaju priče i onda ih prepričavaju. U tom upijanju informacija i prepričavanju čitaoci Pilotske knjige odlučiće da li tamo gore žele da budu piloti ili samo dobro informisani putnici. Ravnodušni prema letenju posle ove knjige svakako neće biti.
Ta ljubav prema avionima i letenju i draž dečačkih snova o visinama koji se provlače kroz ovaj pilotski bukvar procurila je na korice ovog drugog izdanja, koje je sjajno opremio dizajner Josip Modli.
Ako se sećate svog prvog leta avionom, onda su vam poznati ti žmarci u stomaku koje osećamo svi mi koji smo na neki način učestvovali u stvaranju ovog drugog, izmnjenog i dopunjenog izdanja Pilotske knjige.”
Bojana Dodić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Avijacija
Ostali naslovi iz oblasti: Sport

Izdavač: Mladinska knjiga; 2014; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 527 str.; 978-86-7928-374-0;