knjizara.com
Pilotska knjiga
vodič kroz osnovnu školu letenja

Zoran Modli (autor)

Pilotska knjiga
2300 din
U korpu

Ovo nije ni roman, ni zbirka priča. Pre je pokušaj da se dramaturški uobliči putovanje kroz ogromnu riznicu znanja, naučnih disciplina i praktičnih letačkih iskustava od časa kada vam, kao pilotu-početniku, izbije prvo paperje, pa do sazrevanja u profesionalnog pilota sa zavidnim znanjem i samopouzdanjem. Knjiga nema čak ni glavne junake. Uslovni nosilac glavne uloge je čitalac raspoložen za avanturu letenja kroz koju ga za ruku vodi autor – epizodista u priči, a u životu saobraćajni pilot i instruktor letenja.
„Pilotska knj

iga“ je namenjena zagriženim, ali i potencijalnim ljubiteljima avijacije, tinejdžerima dovoljno zrelim da razmišljaju o profesiji pilota, sakupljačima vazduhoplovnih zanimljivosti i pikanterija, a pre svega ozbiljnim kandidatima za sportske i profesionalne pilote kojima će poslužiti kao savršen udžbenik letenja, kako tokom teorijske nastave, tako i u nastavku praktične obuke na avionu. Vredno je napomenuti da takvih priručnika, nažalost, nema na našem tržištu, pa i šire, u regionu bivše YU. Uostalom, i dosadašnje generacije pilota su proteklih decenija tokom školovanja koristile baš Modlijeve knjige za sticanje opštih letačkih znanja. I pamtile ih.
Većina poglavlja je oplemenjena autobiografskim, ponekad romansiranim detaljima, koji su, nakon godina Modlijevog profesionalnog letenja i paralelnog medijskog delovanja, logična posledica bogatog iskustva na oba polja, pa ćete povremeno zapaziti i elemente lake beletristike. Recenzenti i stručni konsultanti su vazduhoplovni stručnjaci, predavači i instruktori nekadašnjeg Jatovog školskog centra i Pilotske akademije, kompanije Prince Aviation i timova za ispitivanje vazduhoplovnih udesa kako Srbije, tako i susedne Hrvatske.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Avijacija
Ostali naslovi iz oblasti: Sport

Izdavač: Mikro knjiga; 2019; Broširani povez; latinica; 24 cm; 527 str.; 978-86-7555-431-8;