knjizara.com
Pet doba svemira

Gregori Lahlin, Fred Adams (autor)

Pet doba svemira
910 din
Stara cena: 1012 din
U korpu

Krajem dvadesetog veka, Fred Adams i Greg Lohlin privukli su pažnju naučne i šire javnosti svojim prepoznavanjem i opisivanjem pet doba vremena. U svojoj knjizi "Pet doba svemira" Adams i Lohlin dokazuju da u ovom trenutku možemo shvatiti celu životnu priču svemira – od početka do kraja.
Adams i Lohlin su priznati i hvaljeni kao autori konačne dugoročne projekcije razvoja svemira. Njihovo dostignuće je ogromnih razmera i naučno utemeljeno. Međutim, ova knjiga nije samo priručnik s objašnjenjima fizičkih procesa koji su oblikovali našu prošlost i koji će uticati na našu budućnost – "Pet doba svemira" je istinski ep.
Sa ovom knjigom ć

ete, ne napuštajući našu planetu, krenuti na fantastično putovanje kroz fiziku večnosti. To je jedina biografija svemira koja će vam ikada biti potrebna.

"Predivan stil i objašnjenja koja pomeraju granice naših saznanja... Ono što ovu knjigu čini boljom od dobre naučne fantastike jeste činjenica da je istinita."
- Suzan Oki, The Washington Post

Fred Adams je doktorirao na Univerzitetu Kalifornija (University of California). Profesor je fizike na Univerzitetu Mičigen. Dobitnik je prestižne nagrade Helen B. Warner. Živi u gradu En Arbor u državi Mičigen.
Greg Lohlin je doktorirao na Univerzitetu Kalifornija u Santa Kruzu. Bio je stipendista Nacionalne naučne fondacije pri Nacionalnoj astronomskoj opservatoriji u Japanu. Istraživanja obavlja na Univerzitetu Kalifornija. Živi u Berkliju, u Kaliforniji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kosmologija , Zvezdani sistemi , Vasiona
Ostali naslovi iz oblasti: Astronomija

Izdavač: Informatika; 2006; latinica; 22 cm; 326 str.; 86-84497-18-X;