knjizara.com
Perdonar
roman

Jelena Mesić (autor)

Perdonar
643 din
Stara cena: 715 din
U korpu

Perdonar je španska reč koja znači oproštaj.
„Jelena Mesić Gak povela me je na putovanje po Južnoj Americi sa svojim likovima, njihovim dešavanjima i problemima. U tu istoriju jedino verujem. Odmah i potpuno. Zato što je jednostavna, istinita, uzbudljiva, radoznala i otvorena za različitosti. Siena, ćerka junakinje romana, željna novih iskustava, „planirala je da putuje i upoznaje nove kulture i zemlje, a možda najviše sebe samu." Dok sam čitala „Perdonar", bila mi je dostupna ta privilegija."

Alis

a Stojanović

„Potreba da se distanciramo od svoje svakodnevice da bismo bolje sagledali neke suštinske stvari o sebi i svom životu je okosnica knjige „Perdonar". „Odlaganje briga u kofere koje nam zamagljuju pogled", nekada su jedini način da „pobegnemo u sebe", a da pri tome ne bežimo od života. Atmosfera Južne Amerike, njene istorije i mentaliteta ljudi je sjajno predstavljena, kao i alegorija i simbolika tačke kontakta, koja omogućava glavnoj junakinji kao i čitaocima knjige svojevrsno lično i individualno tumačenje."

Emilija Radošević

„Perdonar" je knjiga puna životnog iskustva, osećanja, vere i nadanja žene, majke, dobročiniteljke, sanjalice, putnice, reduše i dokoličarke koja polako postaje retkost, jer verovanje da je ostvarenje sna dostupno svima polako gubi smisao kad više niko ne ume da sanja. Glavna junakinja je žena kojoj će zavideti sve žene koje ne mogu da urade ono što bi htele, i one bez moći da izmaštaju šta bi, iako bi to mogle.

Jelena Mesić Gak je pisac kome će zavideti svi pisci koji ne mogu da opuste i začaraju čitaoca lakoćom svojih reči i svi pisci željni da im se knjige pamte kao nenametljivo mudre i osećajne.

Višeslav Simić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 183 str.; 978-86-7558-822-1;