knjizara.com
Patrik Makejb

Irski pisac Patrik Makejb (Patrick McCabe, 1955) je nakon objavljivanja romana Mali kasapin iz potpune anonimnosti stigao na sam vrh savremene ostrvske književnosti. Ne samo da je osvojio prestižnu Irish Times-Aer Lingus nagradu za najbolji irski roman godine i ulazak u najuži izbor nominovanih za nagradu Man Booker, već je postao jedan od najprevođenijih i najčitanijih irskih pisaca današnjice.
Veliki uspeh doživeo je i romanima Breakfast on Pluto (1998, najuži izbor za Man Booker) i Winterwood (2006, Irish novel of the year). Po romanima Mali kasapin i Breakfast on Pluto irski režiser Nil Džordan snimio je odlične filmove, za prvi je osvojio Srebrnog medveda za režiju na festivalu u Berlinu, dok je drugi proglašen najboljim irskim filmom godine. Patrik Makejb glumio je epizodne uloge u oba filma.
Jedan je od organizatora The Flat Lake književnog festivala, najvećeg te vrste u Irskoj kao i Clones Film festivala koji se održava u njegovom rodnom mestu.
Nakon višegodišnjeg boravka u Londonu vratio se u Klounis gde i danas živi sa suprugom i dve ćerke..

autor Patrik Makejb

1 naslova [prikazano 1-1]

Patrik Makejb

Broširani povez, Booka, 2012, ISBN: 978-86-88335-18-8, latinica
Fransi Brejdi, živopisni, oštroumni klinac koji odrasta u teskobnom irskom gradiću glavni je lik i narator ovog sjajnog romana. No, ne dajte da vas ...
Rasprodato