knjizara.com
Pasulj šmekerica

Džori Džon, Pit Osvald (autor)

Pasulj šmekerica
1760 din
U korpu

Ako ste se zabavili uz knjigu „Nevaljala semenka“ ili prepoznali u knjizi „Uzorno jaje“, onda će vas i ova knjiga u seriji izvanrednog dvojca, bestseler autora Njujork Tajmsa Džorija Džona i Pita Osvalda, još više pridobiti. Sa podjednakim smislom za humor , dovitljivošću i šarmom, ekipa pasulja naučiće vas da je ljubazno ponašanje uvek kul!

Stižu nam pasulji šmekerice. Bacaju fore čas levo, čas desno. Kako su samo kuuuul! A evo i njega. Nimalo nije zabavan kao oni…

Ne tako davno, ekipa pasulja živela je u istoj mahuni. Sasvim različiti, ali složni, uživali su svakog trena. A onda je sve to nestalo i njihovo drugarstvo je tek tako prestalo. Naš junak je iz prikrajka gl

edao kako njegovi drugari postaju popularni, kako im se svi dive jer su mnogo kul. Jedan svira gitaru, drugi savršeno crta, treći izvanredno igra košarku. Ali njemu ništa nije išlo. Za svaku igru poslednjeg bi ga izabrali. Bio je nespretan, nimalo kul izgleda, groktao je kada se smeje… Počeo je da misli da nije vredan i prestao je da se trudi.

A onda se našao jedan kul pasulj i pomogao mu kada mu je pao poslužavnik iz ruku. Drugi pasulj ruku mu je dao kada se spotakao, a jedna kul pasuljica pomogla mu je na času srpskog jezika kada su mu se svi drugi smejali.

I tada se sve promenilo. Zbog svega što je bilo, zbog
svega što se dogodilo, taj dan mogao je biti ružan.
Ali tri kul zrna pasulja su zbog svoje ljubaznosti i
dobrote, jedan težak dan obojili najlepšim bojama i
pretvorili ga u dan prepun
radosti i lepote.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce , Knjige za predškolce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: JRJ; 2024; Tvrd povez; ćirilica; 29 cm; 40 str.; 978-86-6120-050-2;