knjizara.com
Ovoga puta o bolu

Mihajlo Pantić (autor)

Ovoga puta o bolu
rasprodato

Novo izdanje jedne od najpoznatijih knjiga priča Mihajla Pantića.
Priče u knjizi Ovoga puta o bolu pripovedaju o onome o čemu je najteže i najizazovnije govoriti – o elementarnim stvarima i o elementarnim osećanjima, o ljubavi i bolu, o susretu s prvim i poslednjim stvarima ljudskog života, o časovima sredovečnog očaja i o časovima uzleta u kojima svakodnevica stiče smisao, makar koliko kratkotrajan i makar koliko varljiv. Jer taj trenutak jeste čas priče, jedino vredan života i jedino dostojan pričanja.
U pričama Miha

jla Pantića junaci u konkretizovanom prostoru Novog Beograda žive sa iskustvom današnjeg dana, pokušavajući da iz vlastitog iskustva izraze osnovne elemente emotivnog sveta.
U knjizi Ovoga puta o bolu srećemo upečatljive priče o ljubavi i smrti, o uzletu i dosadi, o čudi i praznini. O časovima u kojima nas emocije povuku u visine otkrića ili nas prizemlje u prazninu svakodnevice odavno se u srpskoj prozi nije pisalo tako ubedljivo kao u pričama Mihajla Pantića.
U ovim pričama ljubav se javlja kao odlučujuća sila moderne egzistencije.
Arhipelag objavljuje treće izdanje knjige Ovoga puta o bolu za koju je Mihajlo Pantić dobio Nagradu grada Beograda za knjigu godine i Nagradu „Majstorsko pismo”.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Arhipelag; 2016; Tvrd povez; latinica; 22 cm; 201 str.; 978-86-523-0180-5;