knjizara.com
Ovako je počelo - priče o Grčkoj

grupa autora (autor)

Ovako je počelo - priče o Grčkoj
rasprodato

Nema na svetu čoveka koji bar jednom nije poželeo da otputuje u Grčku. Upisana u sve bedekere, konzervirana u knjigama umetnosti na našim policama, ona nudi dugo i životno putovanje do prapostojbine evropske misli po kojoj smo vaspitani i u kojoj delamo. Svakog ko se samo jednom okupao u njenom moru obuzelo je svojevrsno osećanje da je zagazio u vodu postanja i prispeo na važno mesto sa kojeg se iz magme i haosa pojavila jasno uobličena misao o lepoti i mudrosti.
Insp

irisani kolevkom civilizacije koja nam je tu, nadohvat ruke, najznačajniji savremeni srpski pripovedači prerušeni u turiste, operske pevače, zavodnike, mitotvorce i Vizantince ispisuju nadahnute i sižejno raznovrsne priče. Njihov blistavi omaž Grčkoj samo je mali deo onoga što joj zapravo svi mi dugujemo.
U antologiju su zastupljeni: Milovan Marčetić, Vladimir Pištalo, Vidosav Stevanović, Svetislav Basara, Vida Ognjenović, Filip David, Jelena Lengold, Goran Petrović, David Albahari, Vladimir Kecmanović, Ljiljana Šop, Ibrahim Hadžić, Miomir Petrović, Ljubica Arsić, Mihajlo Pantić, Igor Marojević, Đorđe Pisarev, Mirjana Mitrović, Vule Žurić, Danica Vukićević, Dejan Stojiljković, Branko Anđić, Enes Halilović, Vasa Pavković, Aleksandar Ilić, Milica Mićić Dimovska i Miodrag Raičević.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Grčka
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 349 str.; 978-86-521-0801-5;